Народний депутат з Тернополя бореться за законодавче врегулювання обігу цивільної зброї (відео)

27.02.2021 11:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Андрій Шараскін є ініціатором законопроекту «Про цивільну зброю та боєприпаси». Разом із представниками «Української асоціації власників зброї» та членами інших громадських організацій він розпочав роботу над ним у 2019 році. Тепер народний депутат наполягає на розгляді законопроекту у парламенті. Про це він розповів в ефірі передачі «Аргументи» на телеканалі «Тернопіль1».

Андрій Шараскін зауважив, що такі зміни в законодавстві України дуже на часі. Адже в державі немає закону, що регулював би обіг цивільної зброї та боєприпасів. Його регламентують лише внутрішні постанови МВС, проте останні не мають необхідної юридичної сили. Саме тому народний депутат із командою вважають доречним запровадження в Україні закону, який знищить міністерську монополію, унеможливить корупцію у цій сфері та реалізує конституційне право громадян на захист життя і здоров’я.

Аби вивчити суспільні погляди і настрої щодо цього питання, Андрій Шараскін із іншими творцями законопроекту замовили у компанії Info Sapiens незалежне всеукраїнське дослідження. Результати опитування продемонстрували, що 65% громадян вважають себе достатньо відповідальними, щоб після відповідного навчання та складання іспитів мати у власності короткоствольну зброю (пістолет або револьвер) для самозахисту.

Утім за словами нардепа, отримати право на придбання та носіння зброї, згідно з законопроектом, матимуть змогу лише ті громадяни, які мають попередній п’ятирічний досвід володіння зброєю більш летальної дії та є відповідальними власниками. Також охочі українці муситимуть пройти медичне обстеження та ознайомитися з вимогами законодавства. Орім цього, на осіб, які плануватимуть здобути право власності на зброю, чекатиме серйозне навчання, схоже на те, котре проходять патрульні поліцейські. Отож якщо закон стане чинним, суспільство лише виграє, а рівень злочинності в країні значно знизиться.

Народний депутат сподівається, що ініційований ним законопроект невдовзі розглянуть у стінах Верховної Ради, а пізніше документ таки ляже в основу закону про обіг цивільної зброї в Україні.

 

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі