Андрій Шараскін поділився, над розв’язанням яких проблем України й Тернопільщини працює в парламенті (Відео)

26.02.2021 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Народний депутат України Андрій Шараскін став гостем програми «Про важливе» на телеканалі ІНТБ. В ефірі він поділився з тернополянами найважливішими питаннями, до реалізації котрих приступив у Верховній Раді.

Так, одним із напрямів роботи Андрія Шараскіна у парламенті є сфера національної безпеки та оборони держави. Зокрема багато уваги нардеп приділяє нарощенню саме морської безпеки України.

За словами Шараскіна, на жаль, в свідомості більшості українців «вимили» поняття, що їхня батьківщина — морська держава. До цього свого часу доклалася і Російська Федерація. Проте народний депутат із однодумцями має на меті «переломити» цю ситуацію в кращий бік.

«Завдання амбітне і величезне — щодо повернення України  в клуб морських держав, а не приморських. Є відповідно ще й величезний комплекс питань з ратифікації міжнародних морських угод і взагалі формування політики, зокрема і морської безпеки», — зазначив в ефірі Андрій Шараскін.

Посилення морської безпеки невідкладне ще й тому, що після анексії Крим для росіян став своєрідним сухопутнім авіаносцем, вороги його постійно мілітаризують. Наприклад, відомо про присутність на півострові ракет, котрі можуть нести ядерні елементи. Росія також тримає там підводні човни з калібрами, що забезпечуються ядерними боєголовками. Це загроза для всієї Європи. Андрій Шараскін вважає, що через анексовану й мілітаризовану ворогом територію азово-чорноморський басейн обходити увагою неможливо. Питання безпеки повинні контролювати як українці, так і їхні партнери з інших країн, адже це серйозний геополітичний і внутрішній чинник.

У розмові з ведучою Андрій Шараскін торкнувся і  проблем Тернопільщини. Їх він спільно з колегами регулярно обговорює у міжфракційному об’єднанні депутатів-вихідців з Тернопільщини. Так, під час нещодавньої зустрічі земляки проаналізували перспективи відновлення аеропорту в Тернополі. Нардепи готові посприяти у цьому.

«Питання цікаве та актуальне. Думаю, це велика приємність для тернополян, з іншого боку йдеться про потужний імпульс для бізнесу. Проте передусім треба обґрунтувати економічно-соціальну доцільність побудови летовища. Коли побачимо проект аеропорту, ми в хорошому сенсі станемо лобістами цієї важливої історії, візьмемо її втілення під свій контроль», — підсумував Андрій Шараскін.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі