«Велика реставрація»: розпочали роботу над проєктом відбудови Чортківського замку

Опубліковано:
24 Лютого, 2021

У рамках програми «Велика реставрація» відреставрують Чортківський замок. Архітектори уже розпочали роботи над проєктом.

«Ми вже обстежили будівлю та затвердили паспорт технічного стану замку, у якому вказано «слабкі» сторони споруди, що вимагають укріплення. Ліквідація аварійності – одне із першочергових завдань реставраційних робіт. Окрім цього, ми плануємо повністю реставрувати дві вежі замку та відновити палац, де б діяли мистецька галерея та готельний комплекс», – розповів заступник міського голови Віктор Гурин.

Як додають у Чортківській міській раді, згодом буде оголошено конкурс на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Самі ж роботи із відбудови замку розпочнуться після визначення переможця та затвердження всієї необхідної документації.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Велика реставрація, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків, #Чортківський замок
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: