Схема зниження тарифів від Тимошенко реальна

24.02.2021 11:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Запропонована лідеркою «Батьківщини» Юлією Тимошенко схема зниження тарифів для населення цілком реальна для втілення і чітко прорахована. По суті, закон Тимошенко про дешевий газ прописує алгоритм дій, щоб цей газ не йшов «наліво».

Про це заявив експерт з енергетики Валентин Землянський.

Він нагадав, що минулого тижня Тимошенко намагалася зібрати всі фракції в парламенті й закликала ухвалити розроблений «Батьківщиною» законопроєкт, який зобов’яже Укргазвидобування продавати газ населенню за адекватними цінами.

«Проста цифра, яка не сподобається Нафтогазу, Коболєву й Вітренку. Укргазвидобування видобуває 13,5 мільярда кубічних метрів газу. За даними операторів, торік населення спожило 8,2 мільярда. Теплокомуненерго для виробництва тепла, гарячої води потребує ще 4,5 мільярда, це із запасом. Разом — 12,7. Тобто все сходиться», — зазначив експерт.

За його словами, законопроєкт Тимошенко також цілком реальний щодо ціни на газ для населення. Про запропоновані владою спекулятивні 6,99 гривні не йдеться й близько.

«Можливо, нам не вистачить газу власного видобутку на покриття потреб бюджетників. Для них можна докупити мільярд кубів за ціною європейського хабу. Але все одно аж ніяк не вийде ні 10, ані 7 гривень. Це буде трохи більше 3 гривень», — переконаний експерт.

Нагадаємо, лідерка «Батьківщини» подала законопроєкт №4680, який у разі ухвалення дозволить розв’язати тарифну кризу й знизить ціну на газ для людей утричі. У ньому пропонується спрямувати на потреби людей дешевий газ українського видобутку з рентабельністю 30%. Імпортний газ, закачаний у сховища влітку за низькими цінами, пропонується продавати людям за ціною закупівлі, врахувавши лише витрати на його транспортування й зберігання.

Роман НІЖЕНКО


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі