Тернопільські майстри спорту з тайського боксу розповіли про свої здобутки та плани

Опубліковано:
23 Лютого, 2021

У Тернополі вже майже місяць працює сучасний спортивний комплекс “Workout hall”. Сотні тернополян та гостей міста завітали на відкриття. Окрім того, що всі присутні мали можливість ознайомитися з приміщеннями та познайомитися із тренерами, під час відкриття спорткомплексу двом вихованцям Юрія Сеніва – голови обласної федерації з тайського боксу, вручили звання майстрів спорту (версія ІСО).

Йдеться про Арсена Шимківа та Олега Миколіва. Арсен тренується 5 років. Він – майстер спорту України ІСО, розділ – тайський  бокс. Олег же – тренується 2 роки і отримав звання майстра спорту України  ICO, розділ – К1.

Ці хлопці знають, що таке працювати над собою, не покладаючи рук. Знають, що таке гартування не тільки тіла, а й характеру. Своїм прикладом вони здатні надихнути юнаків, які лише ступають на шлях спорту. Ми намагалися розпитати, якою ціною Арсену та Олегу далися звання майстрів спорту.

Тож, знайомтесь – Олег Миколів. Раніше хлопець жив у Криму, там і почав займатися тайським боксом. Поштовхом для цього стала потреба у самозахисті.

– Мій шлях у спорті розпочався, коли мені було 17 років у Криму, в Ялті. Можливо, я би ніколи й не почав займатися спортом, якби не потрібно було себе захищати.  Але я радий, що доля так склалася і я знайшов своє покликання. Це надзвичайно красивий вид спорту, – розповідає хлопець. Олег запевняє, що тайський бокс розвиває людину не лише фізично, а й формує характер.

null

Після анексії Криму, Олег переїхав у Тернопіль і вже тут отримав травму, через яку був змушений зробити тривалу перерву у спорті. Протягом останніх двох років Олег Миколів тренується у посиленому режимі та здобуває перемоги. І їх у нього вже чимало. Хлопець зазначає, що найголовніше у спорті – це бажання та наполегливість.

– І в Україні, і в Тернополі спорт зараз розвивається. Наприклад, я починав займатися в умовах, коли в залі було дві пари рукавиць, – розповідає Олег, – але, незважаючи на це, я тренувався та розвивався.  Сьогодні вже є можливість тренуватися з професійною амуніцією та інвентарем, зокрема, у СК «Workout Hall», що не може не тішити.

Щодо хобі, то попри те, що спорт та постійні тренування забирають значну частину часу, Олег Миколів зізнається – знаходить час на походи в гори.

– Гори для мене – це особливий вид відпочинку. В Криму обійшов усі вершини. В Карпатах був неодноразово. Звісно, маю мрії побувати і на вершинах в інших країнах. Емоції, які переповнюють під час підкорення гори, не передати словами, а краєвиди, які розкриваються дорогою, просто неймовірні – запевняє Олег.

Арсен Шимків теж має зацікавлення та хобі, зокрема, цікавиться автомобілями та любить проводити дозвілля з друзями. Все ж, як і інші успішні спортсмени, найбільше свого часу приділяє тренуванням. До того ж, майстер спорту, окрім власних занять тренує й інших.

– На перший план стараюся ставити спорт. Тренування відбуваються практично щодня, – каже хлопець.

Арсен Шимків розповідає, спочатку займався іншим видом бойових мистецтв, але згодом вирішив спробувати себе у тайському боксі.

– Я отримую задоволення від тренувань. В подальшому планую продовжувати виступати на змаганнях, чемпіонатах і при цьому тренувати та ділитися власним досвідом з іншими, – додає Арсен.

На запитання про конкуренцію хлопці реагують з усмішкою. Переконують – в залі завжди панує дружба.

– Конкуренція у нас лише на рингу, під час змагань. Ми одна команда. Допомагаємо один одному, разом готуємося до змагань. Ніхто не намагається нашкодити комусь, – ділиться Арсен. – На тренуваннях ми не міряємося силою – для цього є змагання.

null

Обидва хлопці зізнаються, що наразі  мріють про поїздку в Таїланд, де вони зможуть позмагатися з найкращими у своїй справі бійцями та отримати цінний досвід.

– Оскільки Таїланд є осередком тайського боксу, хотілося б набратися навичок від їхніх тренерів, спортсменів, які є найкращими в світі. Це дозволило би покращити власний фізичний стан, що в подальшому призвело б до нових здобутків і перемог, – зазначив Арсен Шимків.

Хлопці зізнаються – розуміють, що попереду на них чекає ще велика і нелегка робота над собою, аби здобути все омріяне.

Також майстри спорту запрошують усіх охочих на тренування в «Workout Hall», де тернополяни та гості міста можуть обрати для себе тренування з боксу, змішаних єдиноборств, фітнесу, стретчингу, йоги, або ж відвідати тренажерний зал.

Додамо, під час відкриття спортивного комплексу його засновник, Богдан Юлик, зазначив, що молоді люди, які хочуть частину свого життя присвятити спорту і готові представляти “Workout Hall” та Тернопіль на всеукраїнських і міжнародних змаганнях, можуть тренуватися у «Workout Hall» безкоштовно.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #змагання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: