День Героїв Небесної Сотні: у Тернополі відбувся мітинг-реквієм

Опубліковано:
20 Лютого, 2021

У Тернополі сьогодні, 20 лютого, відбувся мітинг-реквієм. На площі Героїв Євромайдану зібрались священнослужителі, родичі загиблих, волонтери, військовослужбовці та жителі міста, щоб бійці та вшанувати подвиг «Небесної сотні». Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Розпочався захід зі спільної молитви та хвилиною мовчання. Схиливши голови у скорботі, присутні вшанували  їхню пам’ять та поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної сотні.

Нагадаємо, що учасників Революції Гідності, які загинули від рук силовиків і їхніх найманців, у народі та зі сцени Майдану назвали Небесною Сотнею. Офіційне число тих, хто до неї належить – 107 осіб. Наймолодшому, Назарію Войтовичу, було 16. Найстаршому, Івану Наконечному, – 83 роки. Указом Президента України від 11 лютого 2015 року встановлено офіційний День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щороку 20 лютого.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Герої Небесної Сотні, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: