Зеленський зможе розв’язати «тарифну» проблему лише із Тимошенко на посаді прем’єра — експерт

20.02.2021 10:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопілля

Президенту терміново потрібно вирішувати «тарифне» питання, яке українці сьогодні ставлять на перше місце серед своїх найактуальніших проблем. Гарантовано допомогти йому із цим нині  може лише Юлія Тимошенко.

Про це у своїй статті «Як війна Зеленського із Медведчуком народила новий прем’єрський шанс Тимошенко» пише відомий політичний експерт Юрій Романенко.

«Тарифна тема вийшла на перше місце в пріоритетах громадян. Як показує свіжа соціологія Українського інституту майбутнього, 39% населення занепокоєні насамперед цією проблемою. Юлія Тимошенко запропонувала пустити газ внутрішнього видобутку на потреби населення, що дозволить знизити його вартість більш як вдвічі. Це потужний козир для Володимира Зеленського, котрому терміново потрібно зняти з порядку денного тарифне питання. Очевидно, що найефективніше розв’язати цю проблему сьогодні спроможна Юлія Тимошенко», — наголошує експерт.

На його думку, розгубивши через власну некомпетентність підтримку людей, «слуги народу» опинилися перед вибором. Або йти на дострокові вибори, результат яких очевидно буде невтішним, або розширювати коаліцію, покликавши на допомогу досвідчену команду. Про об’єднання з «ОПЗЖ», «ЄС» та «Голосом» говорити не доводиться, вважає Романенко. Безальтернативними партнерами для «слуг» є «Батьківщина» та Юлія Тимошенко, яка, окрім досвіду та стратегії відбудови країни, має рецепт розв’язання нині головного клопоту президента.

«З точки зору розв’язання «тарифної» проблеми для президента Зеленського Юлія Тимошенко стає майже безальтернативною як прем’єр. Пустивши її до уряду, він отримує швидке зниження цін на газ, а також голоси «Батьківщини» у Раді», — переконаний політексперт.

Нагадаємо, команда Тимошенко наполягає на ухваленні законопроєкту №4680, який віддає на потреби домогосподарств український газ за ціною видобутку і газ зі сховищ за ціною закупки. Це дозволить знизити тарифи втричі.

Саме здатністю розуміти головні проблеми людей і швидко пропонувати рецепти їх розв’язання експерти пояснюють зростання рейтингів «Батьківщини» та її лідера, яке фіксують соціологи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі