5 способів, як повернути пристрасть у стосунки, яким вже багато років

Опубліковано:
19 Лютого, 2021

Кажуть, що закоханість – це як залежність. Коли ви шалено щасливі від всіх сильних почуттів, які ви відчуваєте до свого партнера, то хочете бути поруч з ним якомога більше. Але, як багато хто знає, ці почуття стають тільки солодшими, якщо вони взаємні. Отже, як ви можете рости в цій любові зі своїм партнером?

По-перше, давайте дійсно з’ясуємо, як виглядає «здорова залежність». У вас здорова закоханість, якщо ви все ще в змозі ходити на роботу, виконувати свої завдання або вести незалежний спосіб життя.

Також важливо відзначити, що спроба розпалити іскру в стосунках – це не маніпуляція один одним яким-небудь чином. Це більше про пошук тих дрібниць, щоб поглибити ваш зв’язок і зблизити вас як пару.

Коли ви глибоко закохані, метелики в животі можуть пурхати ще довго після медового місяця. Отже, ось кілька ефективних способів зберегти потяг в ваших стосунках, на думку експертів:

1. Постійно знаходьте способи, щоб зловити погляд вашого партнера

Якщо ви хочете, щоб ця іскра знову спалахнула, встановлюйте зоровий контакт якомога частіше. «Згідно дослідів, зоровий контакт викликає нейронну синхронізацію», – каже сексолог Ноель Кордо. – «Це дозволяє синхронізувати вивільнення окситоцину, що змушує пари відчувати фантастичний вибух відчуттів» Хоча це дуже просто, це може мати тривалий ефект.

2. Продовжуйте цікавитися один одним

«Люди звертають особливу увагу на тих, хто відповідає взаємністю», – каже Понаман.

Часто люди стають нещасними в своїх стосунках, коли вони не відчувають, що їх бачать або чують. Тому дайте своєму партнерові час бути почутим, дати волю почуттям і виразити себе. Намагайтеся щодня дізнаватися щось нове про свого партнера. Ставлячи чоловікові вдумливі питання, ви можете побудувати емоційну близькість так, як ніколи самі й не очікували.

3. Спіть оголеними

Коли ви лягаєте спати без одягу, це показує партнеру, що ви відчуваєте себе з ним комфортно. За словами Дженні Понаман, пари, які відкриті таким чином, більш залучені один в одного, і інтимні відчуття, як правило, більш захоплюючі і приносять задоволення. Ви не повинні робити це щоночі, але робити так час від часу може принести користь вашим стосункам.

Якщо спати оголеною – не ваше, то ніяких проблем. Вся справа в тому, щоб знайти способи посилити інтимну напругу між вами і вашим партнером.

«Початковий сексуальний порив почуттів – це частина того, що змушує нас з самого початку цікавитися конкретним партнером, – каже Калеб Бек, експерт з міжнародних відносин. – Знайдіть спосіб повернути ці емоції і знову пробудити їх».

Так що не бійтеся дражнити, фліртувати і просто бути грайливими один з одним. Нагадайте один одному без слів, за що ви так сильно любите один одного.

4. Включайтеся в спільні захоплення

Якщо ви і ваш партнер відчуваєте взаємну симпатію до чогось, наприклад, до якогось спорту або фільму, здивуйте його своїми знаннями в цьому питанні.

«Наприклад, ми з моїм чоловіком обоє займаємося пауерліфтингом. Він захоплюється цим набагато більше, ніж я, але і мене можна назвати завзятим ентузіастом», – ділиться досвідом Дженна Понаман. – «Коли ми тільки почали зустрічатися, я вбила його своїми знаннями – півгодини говорила про правильну поставу і про те, як треба виконувати присідання зі штангою. Він був у захваті від цього».

Так що використовуйте свої знання про те, що вам обом подобається, в своїх інтересах.

5. Будьте спонтанними

Підтримувати тривалі стосунки нелегко, тому що людський мозок вчиться відключати повторювані стимуляції, говорить психіатр і доктор медичних наук Джаред Хітман.

За словами Хітман, дофамін бере участь як нейромедіатор, який сприяє відчуттю, яке ми розпізнаємо як задоволення. Так що нехай метелики пурхають у вас обох в животі, коли ви пробуєте щось нове.

Така відмова від рутини не дасть вашим стосункам застрягти в колії.

Підтримка іскри в стосунках – це не стільки хитрощі, скільки пошук маленьких способів зберегти ваш зв’язок сильним. Коли він глибокий і любов між вами сильна, ви знаєте, що перебуваєте в хороших стосунках.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #жінка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #стосунки, #тернопіль, #тернопільські новини, #чоловік
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: