В Україні посилили відповідальність за нетверезе водіння

Опубліковано:
16 Лютого, 2021

Верховна Рада ухвалила законопроект №2925 про посилення відповідальності за водіння у нетверезому стані. За відповідне рішення проголосували 325 народних депутатів.

Згідно з документом, тепер за керування авто напідпитку або у стані наркотичного сп’яніння буде штраф від 17 тис. грн за перший випадок до 51 тис. грн з позбавленням водійських прав на 10 років. За третій випадок передбачена конфіскація авто.

Також збільшуються розміри штрафів за:

– перевищення швидкості руху на понад 50 км/год – з 510 до 3 400 грн;

– за залишення місця ДТП – з 255 до 3 400 грн з позбавленням права керування авто на 1-2 роки або без такого;

– керування або передачу керування авто особою, яка не має права ним керувати, – з 510 до 3 400 грн, а повторне протягом року – 40 800 грн з позбавленням права керування авто від 5 до 7 років (можливе також оплатне вилучення транспорту);

– керування авто особою, яка була позбавлена такого права, – з 510 до 20 400 грн, а за повторне протягом року – 40 800 грн з позбавленням права керування авто на від 5 до 7 років (можливе також оплатне вилучення транспортного засобу).

Також закон дозволяє використовувати поліцейським технічні засоби відеозапису з обов’язковим долученням матеріалів відеофіксації до протоколу про адмінправопорушення.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #алкоголь, #водій, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #штраф
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: