Тернопільський доброволець на фронті написав книгу «Люди волі»

"Вночі воюю, а вдень пишу" – доброволець з Тернополя.

15.02.2021 12:13   Джерело: Суспільне
Опубліковано : Новини Тернопілля

Тернопільський доброволець Михайло Ухман написав книгу "Люди волі" під час служби на фронті. У виданні – 56 реальних історій бійців про те, чому кожен з них пішов воювати на Схід. У автора це перша книга.

"Це хлопці – юристи, фермери, мільйонери, з бідних сімей, неблагополучних. Хлопці, які мали проблеми з законом, але всі вони пішли воювати. Скажімо так, вночі я був з автоматом, а вдень з диктофоном, як воєнний журналіст просто це все записував", – додав Михайло Ухман.

Михайло Ухман воював на Сході з 2016-го року. Свою першу книгу він написав у художньому стилі. У книзі є історії людей з різних регіонів України: від Заходу до Сходу.

"Кілька років я активно воював, зараз менше, зараз короткі ротації на фронт. А тоді я переважно жив на фронті і був у самих активних точках: Мар'їнка, Авдіївка, Піски. Тому все, що я бачив і все, що можна написати – все в цій книзі", – розповів автор.

"З більшістю цих людей ми воювали, коли був вільний час я записував історії про них, а потім просто зібрав все в одну книгу. Я цим жив, нічого такого важкого не було. Мій друг загинув, інший побратим помер в мене на руках – це було важко описати, мені важко було писати цю історію", – каже Ухман.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Суспільне  

Коментарі