Над чим працюватиме нова заступниця міського голови Чорткова

13.02.2021 18:13   Джерело: Номер один
Опубліковано : Новини Тернопілля

Нещодавно на посаду заступниці міського голови Чорткова призначили Людмилу Колісник. До цього Людмила Миколаївна працювала на аналогічній посаді у Теребовлі. У Чортківській громаді вона також куруватиме галузь культури, займатиметься молодіжною політикою, туризмом та міжнародними відносинами.

Людмила Миколаївна поділилися планами щодо розвитку Чортківської громади.

– На даний момент вивчаю потенціал та можливості Чортківської громади. Вже побувала у сільських будинках культури, бібліотеках, музеях. На черзі спілкування з працівниками відділу туризму. Планую також співпрацювати з молодіжною радою та молоддю, яка хоче розвивати Чортків. Головна моя ідея – створення у громаді якісного та креативного молодіжного простору, для цього потрібно спершу вивчити вподобання та потреби молодих людей, – каже Людмила Колісник.

Людмила Миколаївна розповіла про кілька пріоритетів у роботі.

Бібліотеки: У мене є ідея об’єднати бібліотеки і культурне життя Чортківської громади в єдиний центр культурних та бібліотечних послуг. Хочеться, щоби працівники бібліотечної сфери не просто сиділи і видавали книги, а щоб вони брали активну участь у масових заходах. Зараз напрацьовуємо ідею, яка б задовольнила та відповідала всім потребам. Звісно, для її втілення необхідний простір, де би знаходився цей центр і де мають обов’язково бути сучасні технічні засоби – проектори, комп’ютери, телевізори тощо.

Молодіжний простір: Хочу тісно співпрацювати з молоддю Чортківської громади, чути їхню думку – чого вони найбільше прагнуть і як бачать своє дозвілля. Додаткові гуртки чи простір, де можна було б поспілкуватися – це мають вирішувати самі чортків’яни. Дівчата і хлопці повинні обирати, чим вони хочуть займатися, а ми маємо втілювати ці бажання в реальність. Моє головне завдання та бажання – бути другом і наставником для молоді.

Культурно-масові заходи: Вони мають бути цікавими та сучасними. Як на мене, потрібно відходити від звичних форматів проведення концертів, а робити дійсно актуальні фестивалі, вечори, зустрічі тощо.

Туризм: У Чорткові дійсно є на що подивитися! Костел, старовинні церкви, замок, затишні вулички з цікавими архітектурними спорудами. Головне – це правильно подати та розрекламувати. Щоби зацікавити туриста, його потрібно чимось здивувати. Люди не хочуть просто ходити містом і годинами слухати історичні факти. Набагато привабливішими стануть легенди чи нові формати екскурсій, до прикладу, вечірні екскурсії містом або ж  велопрогулянка незвичним маршрутом.

Перш за все у Чорткові мають бути гіди, які готові у будь-який час провести екскурсію, розповісти про місто та сучасний туристично-інформаційний центр.  

Ідей, направду, є дуже багато, маю надію, що частину із них вдасться успішно реалізувати. Вже встигла ближче познайомитися з містом, можу сказати одне – Чорткову є чим дивувати: своєрідна архітектура, готичний костел, багата історія.

Надалі будемо напрацьовувати схеми розвитку Чортківської громади, шукатимемо можливості для реалізації цих ідей. Бо, як не крути, для всіх проєктів необхідні чималі кошти.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Номер один  

Коментарі