У Чорткові хочуть збудувати електростанцію

Опубліковано:
12 Лютого, 2021
У Чорткові через розбудову нових районів гостро постало питання будівництва ще однієї електростанції.

“Місто Чортків невпинно росте та розширюється. І місця, котрі ще відносно недавно пустували, зараз активно забудовуються. Втім, буває, що люди зводять житло у місцях, де немає елементарних інженерних мереж, як от електропостачання”, – інформують в місцевій мерії.

Така ситуація виникла у Чорткові із жителями вулиць 16 липня та Шухевича ще кілька років тому. Ще у 2016 році до міської ради звернулось четверо людей, які будували житло на вищезазначених вулицях, із проханням електрифікувати їхній мікрорайон. Тоді ж за кошти платників податків виготовили проектно-кошторисну документацію на електрифікацію мікрорайону (тоді йшлося про 28 земельних ділянок), втім грошей на будівництво підстанції у бюджеті не було.

Станом на сьогодні мікрорайон продовжує активно забудовуватись, практично всі земельні ділянки приватизовані – йдеться про 128 обійсть. Тож тема електрифікації вулиць і надалі актуальна. Задля вирішення проблеми у бюджеті на 2021 рік передбачили 500 тисяч гривень. Очевидно, що цього недостатньо для дороговартісного будівництва підстанції.

9 лютого на зустрічі із жителями вул. 16 липня та Шухевича голова Чортківської громади Володимир Шматько зазначив, що сума будівництва електростанції з необхідною потужністю непосильна для бюджету міста, адже йдеться про мільйони гривень. Тому в мерії шукатимуть варіанти залучення коштів з інших бюджетів. Розглядають співпрацю із ВАТ “Тернопільобленерго”.

“Незабаром матиму зустріч із керівництвом даної установи, де обговорюватимемо можливість включення електрифікації мікрорайону в інвестиційну програму «Тернопільобленерго». Це дозволило би нам спільними зусиллями, можливо – шляхом співфінансування – вирішити проблему людей”, – говорить мер.

Схожа проблема виникла і у частині мікрорайону Бердо. Колись там функціонувало два дачних кооперативи, котрі живились від однієї підстанції. Згодом все більше людей переїжджали туди жити на постійній основі, що значно підвищило рівень споживання електроенергії. А оскільки підстанція була розрахована на інші потужності, є необхідність у будівництві ще однієї. Це питання також підійматиметься у розмові з керівництвом “Тернопільобленерго”.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #електростанція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: