15 лютого у Тернополі відбудеться вечір пам’яті «Герої, які змінили історію»

Опубліковано:
12 Лютого, 2021

15 лютого о 17:15 год. до Дня Героїв Небесної Сотні у відділі читального залу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки відбудеться вечір пам’яті «Герої, які змінили історію». Вшанувати загиблих під час Революції Гідності запрошують усіх охочих.

День Героїв Небесної Сотні в Україні відзначають 20 лютого згідно з Указом Президента України Петра Порошенка  від 11 лютого 2015 року.

Довідково: 15 лютого 2014 року під час Революції Гідності на вулиці Інститутській у Києві силовики режиму Януковича розстрілювали протестувальників. За день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». Тоді о 22:17 Верховна Рада прийняла постанову «Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України», низка представників влади заявили про перехід на бік народу.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Герої, #день пам'яті, #Небесна сотна, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: