На Тернопільщині планують створити музей відомого художника Івана Марчука

Опубліковано:
11 Лютого, 2021

У Ланівцях, що на Тернопільщині, відкриють музей творів видатного земляка, уродженця Лановеччини Івана Марчука. 

Один із геніїв сучасності Іван Марчук відомий на увесь світ. Розмови про створення музею художника в Ланівцях тривають уже не перший рік. Цього року досягли певних зрушень у цій справі.

На сторінці Лановецької міської ради зазначають, що делегація громади відвідала художника. Під час зустрічі обговорили проєкт створення музею та презентували його візуалізацію. Зокрема, Іван Марчук ознайомився з ескізами приміщення, у якому заплановано облаштувати виставковий зал, творчу майстерню та зону інсталяцій.

«Створення музею Івана Марчука – одне із пріоритетних завдань Лановецької громади у напрямі культури та крок до гідного вшанування майстерності нашого геніального земляка і великого українського художника», – зазначили у Лановецькій міській раді.

Музей Івана Марчука заплановано розмістити на першому поверсі будівлі на вул. Незалежності, 15, на другому поверсі якої розташований Культурний центр Єловицьких. 

«Можна сказати, що особисто цієї зустрічі я чекав дуже довго, готувався, переживав… Скажу відверто, цих декілька годин спілкування з маестро мені запам’ятаються на все життя! Іван Марчук – надзвичайно світла людина. Нам дуже було важливо взяти благословення на створення музею, показати проект, почути слова погодження, що ми рухаємося в правильному напрямку.

Я знаю, що є достатньо людей, котрі щиро порадіють, якщо у нас нічого не вдасться, проте я дуже ціную підтримку тих, котрі без фальші вірять в нашу мрію – Музей Івана Марчука в Ланівцях. Не хочу загадувати і писати точну дату відкриття, але ми будемо для її пришвидшення робити все можливе.

А зустріч з Іваном Степановичем окрилила та вселила непохитну віру в те, що ця мрія стане реальністю.

Дякую усім хто поряд та підтримує», – написав у мережі  івент-менеджер у Культурному центрі Єловицьких Юрій Матевощук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #марчук, #музей, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: