У січні ціна газу знижена до граничної і становить 6,99 грн за кубометр

Опубліковано:
11 Лютого, 2021

Майже тридцять газопостачальних компаній знизили січневу ціну, встановивши її на рівні граничної – 6,99 грн за кубометр. На доручення Офісу Президента з метою зниження соціальної напруги серед населення ціну було переглянуто та знижено до рівня граничної ціни, яка мала б вступити у дію від першого лютого 2021 року.

Правові основи функціонування ринку природного газу в Україні визначені Законом України “Про ринок природного газу” від 9 квітня 2015 №329 – VIII.

Частиною 2 ст.12 Закону України “Про ринок природного газу” встановлено, що постачання природного газу здійснюється за цінами, вільно встановлюються між постачальником і споживачем, окрім випадків, передбачених справжнім Законом.

На підставі вищенаведеного, роздрібна ціна природного газу для потреб населення в січні 2021 року складає 6,99 грн / м куб (з ПДВ).

У відповідності до Урядової Постанови № 25 від 18 січня, яка передбачає умови продажу населенню газу за ціною у розмірі 6 гривень 99 копійок, комапнія «Газпостач» забезпечить своїм споживачам саме таку вартість природного газу у лютому та березні поточного року.

Згідно з даною Постановою, прийнятою на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України, природний газ внесли до Переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ціна на газ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: