За результатами нашого дослідження, 70% українців підтримують володіння зброєю – Шараськін

Опубліковано:
8 Лютого, 2021

Близько 70% українців підтримує закон про володіння зброєю, а результати дослідження групи “Рейтинг”, за якими 75% громадян проти легалізації зброї, були отримані через маніпуляцію питаннями. Про це в ефірі ток-шоу “Дійові особи” на “5 каналі” сказав депутат “Голосу”, захисник Донецького аеропорту Андрій Шараскін.

Він відповів на критику аналітика Комітету виборців України Дениса Рибачка щодо останнього соціологічного дослідження “Рейтингу”, за яким 75% українців проти легалізації зброї, і 23% – за, при цьому лише 36% відсотків виборців “Голосу” підтримують таке рішення.

“Щодо публікації “Рейтингу” – ми зробили своє замовлення на соціологічне дослідження. Завтра ми будемо його оприлюднювати разом з Асоціацією власників зброї. Уже є результати, які показують, м’яко кажучи, маніпуляцію “Рейтингу”. Насправді там були по-іншому поставлені запитання. Так от у цьому дослідженні – майже 70%, і найбільше з усіх політичних сил саме виборців “Голосу”, як раз підтримують і вважають, що ми як суспільство дозріли і готові володіти зброєю”, – наголосив він.

“Не легалізацію – а закон про відповідальне володіння, придбання, носіння, використання – це ми пропонуємо зі співавторами цього закону і це найголовніше. Я суб’єкт і ініціатор подання того, над чим ми з 2019 року працювали”, – зазначив депутат.

Шараскін також відповів на запитання, як би відбувалася акція патріотів під проросійським телеканалом “НАШ”, якби в активістів була зброя.

“У проєкті закону про обіг цивільної зброї і боєприпасів №4335 (альтернативний) ми чітко навіть встановлюємо зони, вільні від зброї. Тому для відповідальних власників такої ситуації не може виникнути. А для всіх інших – значить, люди і так не збираються виконувати закон – повірте мені, у них всіх давним-давно зброя є. Тому що йдеться саме про зброю для самозахисту, яку ми якраз намагаємось регламентувати, встановити спосіб, в який це може здійснюватись”, – зазначив він.

“В основному проєкті закону, який подається комітетом, це просто вилучено і є припис, що нібито носіння можна розглянути іншим законом. В який спосіб, come on? Тобто я беру свій офіційний короткий ствол, який я придбав, виходжу з ним на вулицю у своїх справах. І якщо мене “беруть”, то просять за це від 5 до 10 років позбавлення волі. А це більше, ніж за зґвалтування і розбій. Люди, ви про що?”, – зауважив депутат.

“Насправді в нас є величезна суперечка, тому що МВС – це монополіст станом на зараз… Якби Асоціація власників зброї не порушувала це питання – воно взагалі б не зрушилося з мертвої точки. У нас природна монополія – весь обіг цивільної зброї відбувається тільки через структуру МВС”, – вважає Шараскін.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #андрій шараськін, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: