«Контінентал Фармерз Груп» продовжує розвивати точне землеробство

08.02.2021 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

«Контінентал Фармерз Груп» підтримує світові тенденції ведення сільського господарства та продовжує розвивати точне землеробство. Воно передбачає роботу не з полем загалом, а з його окремими ділянками, які навіть у межах невеликого земельного масиву, можуть різнитися між собою: мати неоднаковий вміст елементів живлення, рельєф, склад ґрунту.

Щоб вивчити стан та особливості кожної ділянки, в Компанії здійснюють картування врожайності. Інформацію отримують у вигляді картографічних даних, відтак можна одразу проаналізувати вплив різних факторів на показники врожайності. Це допомагає зрозуміти, де  на родючість впливає ґрунт, а де фактори — рельєфу чи технологічні чинники.

Також спеціалісти Компанії працюють над аналізом та хімічним обстеженням ґрунтів. Відповідно до лабораторних результатів для різних культур формують рекомендації щодо збереження родючості та систем підживлення під заплановану врожайність. На основі цих відомостей корегують інформацію про зони продуктивності полів і можуть краще адаптувати виробництво під внесення поживних елементів у ґрунт.

Ще на початковому етапі впровадження точного землеробства в «Контінентал Фармерз Груп» переоснастили техніку, зокрема сівалки обладнанням «Precision Planting», яке дає змогу покращити якість посіву завдяки дотриманню норм та рівномірній розкладці насінин, а також автоматично перекривати сошники в зонах, де вже здійснено посів. Саме через це минулого виробничого сезону і вдалося якісніше посіяти кукурудзу, соняшник та сою.

За словами керівника служби точного землеробства Дмитра Зайцева, ще одним запровадженим елементом точного землеробства стало диференційоване внесення підживлення і систем захисту — це коли в період весняного відновлення вегетації обприскувачами й розкидачами вносять потрібні норми азотних добрив на ділянки, де культури розвиваються повільніше через певні природні або ж погодні фактори. Основна мета цього способу — економія ресурсів і досягнення максимальної ефективності кожної ділянки поля.

Велику увагу «Контінентал Фармерз Груп» приділяє збереженню та покращенню родючості ґрунтів, тому вимірює його ущільненість. Адже саме цей фактор впливає на розвиток кореневої системи та перешкоджає накопиченню вологи. «Ми придбали пенетрологери — пристрої, які вимірюють і автоматично передають на сервер дані про ущільненість. За їхньою допомогою визначаємо такі ділянки поля і на основі отриманих відомостей добираємо необхідний агрегат та визначаємо оптимальну глибину ґрунтообробітку. Так ми вирішуємо одразу два завдання — оптимальне використання техніки та ефективний обробіток землі», — наголошує керівник служби точного землеробства «Контінентал Фармерз Груп» Дмитро Зайцев.

В Компанії успішно працює відділ дистанційного зондування землі. Щоб оцінити стан культур, його працівники системно облітають посіви. Відповідно до отриманих результатів роблять звіт, який допомагає переглянути стан великого об’єму посівів і швидко оцінити ситуацію на полях.

«Контінентал» має власну мережу метеостанцій, яка допомагає отримати інформацію про реальний стан погоди в областях, де працює Компанія, запущено мобільні метеостанції. Їх встановлюють на техніку (наприклад, оприскувачі), завдяки чому просто під час роботи в полі можна бачити метеорологічний звіт. Цей проект важливий, бо для бажаного результату засоби захисту рослин слід вносити за оптимальних погодних умов.

«Контінентал Фармерз Груп» націлена на досягнення максимальної ефективності й результативності свого виробництва. Працюють і над впровадженням автоматизованого обліку добрив, насіння, ЗЗР, що дасть змогу оптимізувати навантаження на працівників та рівномірно розподілити їхню роботу.

В «Контінентал» кажуть, що впровадження точного землеробства уже дало певні результати: вдалося мінімізувати пересіви, а посів з технологічною колією зменшив кількість пошкоджених рослин обприскувачами. Завдяки диференційованому внесенню підживлення і систем захисту на окремих полях вдалося зекономити до 60% засобів захисту рослин. Компанія продовжує розвивати цей напрям і надалі.

Надія Штокало


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі