Струсівські тризубівці взяли участь у цікавому проєкті

Опубліковано:
7 Лютого, 2021

Січень місяць для українців багатий різними датами. Але є серед них знакові, які стали ключовим осердям у народній пам’яті: 29 січня виповнилось 103 роки подвигу Героїв Крут.

Учасники національно-патріотичного клубу «Тризубець» разом із його очільницею, керівницею шкільної кімнати-музею народознавства «Спадщина», вчителькою української мови і літератури Оксаною Бурегою в особливий спосіб презентували проєкт «Озбручений з Україною» у Струсівській школі-інтернаті, де діє згаданий клуб. Саме під такою назвою тут відбулася віртуальна зустріч із поетом, підполковником Збройних Сил України, учасником ООС, викладачем Національної Академії Сухопутних військ імені Петра Сагайдачного – Володимиром Тимчуком. Школярі натхненно читали його вірші, зокрема твори-перлини мілітарної поезії із збірок «Азовом… Зіскрижалені», «О(з)бручитися з Україною», «Відчути місто стопою ( з тобою)».

null
  • Цей проєкт ми спеціально готували до 29 січня, – розповідає Оксана Бурега, – аби вшанувати пам’ять про полеглих під Крутами. Також на засіданні згадали полеглих захисників у боях за Донецький Аеропорт на Донбасі. Між цими датами часовий проміжок у 100 років, що засвідчує циклічність розвитку історії, а ворог залишився тим самим.
null

Юні тризубівці дистанційно поставили низку цікавих питань до пана Володимира. А на завершення через малюнки передали тепло своїх долонь для наших захисників на Сході України (фото) з найрізноманітнішими побажаннями світла, любові і добра. У проєкті взяли участь учні 8-го класу (члени НПК «Тризубець»). Відеозйомку здійснили: Віталіна Козак, Оксана Бурега, Світлана Щипан, Лілія Шпуляк, Микола Курилів. Монтаж здійснили: Христина Подольська і Вікторія Дзвінка.

null
 
null
null
null

Фото з архіву музею 

Валентина Семеняк

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #струсівський музей, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: