Сергій Надал: у Тернопіль прибудуть нові великі автобуси

06.02.2021 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Важливо

У Тернополі триває транспортна реформа. Незважаючи на економічну кризу через епідемію COVID-19, у наше місто найближчим часом прибудуть низькопідлогові автобуси. Очікують на 15 великих автобусів.

15 великих автобусів

Як повідомили у мерії, місто готується придбати ще 15 низькопідлогових автобусів великої вмістимості. Вже оголошено тендер.

Минулого року затвердили нову маршрутну систему Тернополя. У пріоритеті – саме великі та середні та низькопідлогові автобуси, які найкраще задовольняють потреби тернополян. Тому Тернопіль поступово відмовляється від старих «маршруток» на користь сучасних комфортабельних автобусів.

За чий кошт придбають нові автобуси та тролейбуси?

Великі автобуси придбають в рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком. Тернопіль став одним з перших міст України, що долучився до проєкту Європейського інвестиційного Банку «Міський громадський транспорт України».

Загалом Європейський інвестиційний банк профінансує в обсязі 2 мільйонів євро проєкт «Оновлення рухомого складу автобусного парку КП «Міськавтотранс» у Тернополі».

На першому етапі ЄІБ профінансує закупівлю 15 великих автобусів.

Нагадаємо

У лютому минулого року до Тернополя прибуло 20 нових низькопідлогових автобусів «МАЗ 206» білоруського виробництва. Їх закупили на кошти Тернопільської міської ради за договором лізингу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі