«Процедура опромінювання зменшилася вдвічі»: у Тернополі оновили апарат«TERABALT-100»

Опубліковано:
4 Лютого, 2021

У Тернопільському онкодиспансері оновили апарат «TERABALT-100». Завдяки цьому процедура опромінювання пацієнтів зменшилася вдвічі. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як зазначає голова ОДА Володимир Труш, підприємство «ІЗОТОП» виконало домовленості. Відтак було здійснено перезаряджання апарату кобальтового опромінення «TERABAL-100» та його переоснащення.

«Є знаковим, що саме сьогодні, у День боротьби з онкологією, ми запустили оновлений апарат. Протягом останнього року було використано майже 10 млн грн додаткових коштів, за які закупили медобладнання. Відтак пацієнтам, які зараз перебувають на лікування в онкодиспансері, можуть надавати якісну медичну допомогу», – каже Володимир Труш.

Додамо, джерело живлення апарату кобальтового опромінення «TERABAL-100» потребує заміни кожних п’ять-сім років. Рекомендована заміна мала відбутися у 2019 році.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #апарат «TERABALT-100», #новини тернопільщини, #новини тернополя, #окодиспансер, #онкологія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: