Волонтери проекту «Домашня опіка» Тернопільського «Карітасу» доглядають 60 самотніх людей

Опубліковано:
4 Лютого, 2021

Понад 60 самотніх людей доглядають працівники Тернопільського «Карітасу». Уже 20 років у рамках проекту «Домашня опіка» фахівці благодійного фонду дбають про одиноких та надають їм цілий комплекс послуг.  

«Проект «Домашня опіка» вже понад 20 років надає усесторонню підтримку та допомогу людям похилого віку, котрі на схилі літ опинилися на самоті і не мають жодного забезпечення з боку рідних.

На даний час послугами проекту «Домашня опіка» 60 самотніх бенефіціарів.

Програма домашньої опіки – єдина в Україні програма якісної комплексної допомоги вдома для самотніх та людей у складних життєвих обставинах, людей з обмеженими фізичними можливостями, паліативних та тяжкохворих, яка діє відповідно до Державного стандарту про догляд вдома наказ №760 від 13.11.13 – Міністерства соціальної політики. Така підтримка, є дужа важлива тому, що направлена на допомогу самотнім людям, які не можуть самостійно про себе піклуватись.

Працівники проекту забезпечують потребуючих широким спектром послуг:

– догляд за тілом;

– ведення домашнього господарства;

– організація дозвілля;

– психологічний супровід та інше.

Домашня опіка це набагато більше ніж соціальний супровід, це чуйність, час та увага, кожній потребуючій людині, це вміння надати необхідну допомогу, зігріти теплом.

Більше про проект “Домашня опіка” і як його підтримати можна довідатись у координатора проєкту Наталії Масник +38 (098) 493 7179», – розповідають працівники «Карітасу».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #допомога, #карітас, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: