Михайло Головко вшанував пам’ять Героїв Крут у Києві та на Чернігівщині

Опубліковано:
3 Лютого, 2021
Від імені Тернопільщини голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко взяв участь у заходах з нагоди вшанування пам’яті Героїв Крут, які відбулися у Києві та на Чернігівщині.

 
Так, у суботу, 30 січня, крутянців пом’янули на Арсенальній площі в Києві.
 
– Ми з вами тут зібралися, щоб вшанувати честь і пам’ять наших Героїв, наших лицарів, наших перших кіборгів, які у свій час взяли в руки зброю та захищали рідну землю, свою Україну, свою матір. У нас завжди є два обличчя в Україні, дві сторони медалі. Одна – це мужні хлопці, які, не маючи життєвого досвіду, але маючи любов до своєї нації та сильний характер, були готові віддати життя за майбутнє нашої Української держави. Друга сторона медалі – так звана «еліта», яка вела домовленості, говорила, що не потрібно самостійності України, що Росія – не ворог, а нам не потрібна потужна армія, бо ми не збираємося ні з ким воювати. Ми бачимо, що такі паралелі, на жаль, є у різні історичні періоди. На жаль, сто років пройшло, а нічого не змінилося. Залишився той самий ворог, той самий сценарій. Перед нами постали нові загрози – та ж ідеологія більшовизму та комунізму, але під новими прапорами неолібералізму, – зазначив Михайло Головко.
 
Він зауважив, що Герої Крут стали прикладом для сучасних українських Героїв, які вийшли на боротьбу з ворогом у Донецькому аеропорту, Іловайську, Пісках.
 
– Я пишаюся звитягою наших Героїв Крутянців, тодішніх кіборгів та сучасних і дякую їм за відвагу. З героїзму Крут зародилося УПА, з героїзму УПА зародилася нова сучасна українська армія добровольців, які зараз на сході захищають наші кордони. Наша нація ніколи не здається, ми боротимемося з ворогом щоб побудувати Велику самостійну соборну державу! Слава Крутянцям! Слава Україні! – наголосив Михайло Головко.
 
Також Михайло Головко відвідав меморіальний комплексу «Пам’яті героїв Крут» на Чернігівщині.
 
– Ми з вами зараз знаходимося на святому місці. Я від імені Тернопільської обласної ради та Тернопільщини приїхав сюди, аби віддати шану нашим юним захисникам, нашим воїнам, нашим першим кіборгам, серце яких було переповнене любов’ю до своєї нації. Їх сюди відправили добровольцями, без навиків, без належного озброєння, але вони продемонстрували неймовірну мужність, незламний дух і стальну силу так, що московська орда на чолі з Муравйовим жахнулися. Вони думали, що проти них воюють досвідчені вояки Петлюри, а побачили дітей, юнаків. Якщо ми братимемо приклад із крутянців, у нас буде майбутнє Української держави! У нас буде потужна Україна, в якій українець відчуватиме себе господарем на своїй, Богом даній, землі!  підкреслив Михайло Головко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #михайло головко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: