У Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги медикам вдалося врятувати 31-річного пацієнта із коронавірусом. Команда хірургів провела небезпечну операцію, таким чином вдалося побороти одне з ускладнення COVID-19 – тромбоз.

Як повідомляє КНП «ТКМКЛШД», у приймально-діагностичний відділ лікарні на початку грудня доставили пацієнта у важкому ставні. Пацієнт помітив появу різкого болю в животі за 18 годин до госпіталізації. Після стабілізації загального стану чоловікові провели операцію.

«Під час операції виявлено субтотальний некроз тонкої кишки та правої половини товстої кишки. Брижа темно-синюшного кольору з тромбованими артеріями, пульсація яких не визначається; стінки ураженої кишки – чорного кольору. Враховуючи дану ситуацію, командою висококваліфікованих хірургів проведено субтотальну резекцію тонкої кишки, правобічну геміколектомію з накладанням ілео-трансверзо-анастомозу. Іншими словами видалили 2/3 тонкої кишки та праву половину товстої кишки та сформували анастомоз (з’єднання залишеної життєздатної тонкої кишки із попереково-ободовою кишкою)», – йдеться у повідомленні.

Згодом у чоловіка підтвердили COVID-19. Медики вважають, що коронавірус і став причиною цього патологічного стану.

Відтак впродовж місяця лікарі боролися за життя 31-річного чоловіка. Після довготривалого лікування пацієнта виписали додому пі спостереження сімейного лікаря.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: