«Християнська етика» в школах Тернопільщини може стати обов’язковим предметом

Опубліковано:
28 Січня, 2021

Для учнів Тернопільщини можуть стати обов’язковими так звані курси морального спрямування, як «Основи християнської етики» або «Біблійна історія та християнська етика». Міністерство освіти і науки запустило громадські обговорення. Йдеться у сюжеті «Сніданку з 1+1».

У Міністерстві освіти та науки вважають, що можна релігійні дисципліни викладати в школах світської держави. У Мовляв, курси морального спрямування – не про релігію. Хоча повністю на неї спираються.

«Там вивчаються саме етичні питання, ну можна сказати, вони там перевірені роками, десятиліттями, століттями, тисячоліттями. У нас був також і курс, також який вивчався за бажанням батьків, який називався мусульманська етика», – зазначають в міністерстві.

Однак думка батьків розділилася, дехто проти таких обов’язкових курсів, а інші ж навпаки – «за».

Відтак громадські обговорення, які тривали два тижні, уже завершилися. У громадській організації “Батьки СОС” розповіли, що звернення громадськості можуть вплинути на рішення освітнього міністерства. Нова програма почне працювати від 1 вересня 2022 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #діти, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #релігія, #тернопіль, #тернопільські новини, #християнська етика, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: