Мешканець Тернопільщини Павло Василик сконструював багі та аероглісер

Опубліковано:
28 Січня, 2021

Зварювальника Павла Василика з Бучача знає чимало людей у краї. Відомий він ще тим, що сам сконструював багі та аероглісер. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація

Як каже Павло Василик, сконструювати багі йому запропонував товариш, який займається туризмом і захотів техніки підвищеної прохідності, на якій можна було б поганяти. Тож майстер взявся за роботу. Це мав бути автомобіль з міцною конструкцією, доступними запчастинами і дешевим двигуном. Вони купили старе авто, яке й стало донором для багі.

Також пан Павло сконструював аероглісер. Його він колись побачив у фільмі і з пам’яті відтворив транспортний засіб. Над ним працював 9 місяців. Аероглісер має 2,20 м ширини, 6 м довжини та важить 1 тонну. Розганяється до 60-100 км за годину. Коли тільки машина пройшла перші випробування у 2008 році, до пана Павла звернулися рятувальники, щоб допомогти боротися з наслідками повені, яка тоді трапилася у Монастириському районі.

У Павла Василика ще багато цікавих ідей, проте на їх реалізацію завжди бракує часу. Та й зізнається, що все це лише хобі, а на першому місці для нього сім’я.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #багі, #бучач, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: