Експерти спрогнозують якими будуть громади України у 2031 році

Опубліковано:
27 Січня, 2021

Громадська організація «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад» вирішила звернутись до експертів з різних галузей, щоб дізнатись, якими ж будуть громади України через 10 років. Ці відповіді допоможуть керівництву муніципалітетів з перспективи оцінити розвиток власної громади та акцентувати свою увагу на стратегічних питаннях вже сьогодні.

Після 25-го жовтня уся територія України покрита територіальними громадами. Сьогодні більшість керівників громад налагоджують власну роботу, формують виконавчі органи та завершують реорганізацію. Стратегічно думати про майбутнє часто заважає «господарка» та законодавці з урядовцями, які люблять «змінювати правила вже під час гри».

У керівників територіальних громад конструктивно фантазувати про те, якою буде громада через 10 років не завжди є можливість ще й через відсутність команди, планування роботи «каденціями», та й середовище змінюється надзвичайно динамічно.

Команда громадської організації звернулася до експертів, діяльність яких, так чи інакше, пов’язана з громадами, для отримання від них прогнозів розвитку та стану територіальних громад у 2031 році. До проєкту долучилися експерти із стратегічного планування, громадського сектору, керівники місцевих, обласних рад та адміністрацій, урядовців, експерти із сфери виборів і електронного врядування, міжнародних організацій, науковці, народні депутати та керівники асоціацій органів місцевого самоврядування.

«Якою буде середньостатистична громада через 10 років? З якими викликами доведеться зіштовхнутись громадам протягом цього часу? Які можливі оптимістичні та песимістичні сценарії розвитку громад України? Що буде круто для громад у 2031-му, які будуть тренди та «фішки»? Експерти дадуть відповіді на ці та інші питання, що допоможе керівництву муніципалітетів з перспективи оцінити розвиток власної громади та акцентувати свою увагу на стратегічних питаннях вже сьогодні. Дуже сподіваємось, що й пересічним мешканцям і громадським активістам наші напрацювання будуть корисними та надихнуть на нові проєкти», – розповідає Максим Черкашин, керівник громадської організації «Освітньо-аналітичний центр розвитку громад».

Відповіді на запитання кожного експерта публікуватимуться окремо на сторінці та сайті організації.

Усі отриманні відповіді увійдуть в електронний збірник «Громади України 2031 – можливі сценарії розвитку», який буде у вільному доступі. Стежте за новинами громадської організації, перші прогнози від експертів публікуватимуться незабаром.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #громади України, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: