Масова бідність – головна причина вимирання населення Росії. Основні цифри 2020 року коротко:

Кожна п’ята дитина (всього 7,46 млн. російських дітей) в Росії знаходиться за межею бідності (Росстат).

45% російських громадян мають місячний дохід в розмірі не більше 15 тисяч рублів (5600 гривень). У 70% населення дохід за місяць не перевищує 25 тисяч рублів (9400 гривень). 8,5% населення знаходяться в екстремальній злиднях, маючи можливість витратити за місяць не більше 5 тисяч рублів. Це 166 рублів, або 2,3 долара в день (аналітики «Росгосстрах життя» і науково-технічного центру «Перспектива»).

Рівень бідності в сім’ях з дітьми в Росії майже вдвічі перевищує середній по країні (РБК з посиланням на дослідження Росстату).

82% всіх бідних в Росії – це сім’ї з дітьми (голова комісії Громадської палати РФ з демографії, захисту сім’ї, дітей та традиційних сімейних цінностей Сергій Рибальченко).

43% росіян не вистачає грошей до зарплати. Третина працюючих росіян час від часу стикаються з нестачею грошей до зарплати (33%), кожен десятий (10%) – постійно (ВЦИОМ).

Підвищення Кремлем пенсійного віку за два роки позбавив пенсій 800 тисяч росіян (глава ПФР Антон Дроздов).

Навесні 2020 Путін ввів «режим ізоляції», що змусив піти в неоплачувану відпустку мільйони росіян, штучно обмежив економічну і соціальну активність жителів. Такі заходи були нічим не виправдані, оскільки локдаун було змарновано без адекватної оперативної підготовки системи охорони здоров’я до підвищеного навантаження в зв’язку з коронавірусом. В результаті країна прийшла до колапсу в медицині і в економіці.

Через режим ізоляції громадяни РФ втратили майже 1 трильйон руб. зарплат (Про це говорять дані про збір ПДФО).

Здатність громадян РФ купувати їжу впали до мінімуму за 10 років (Експерти ВШЕ).

Про «значне» зниження доходів за час пандемії заявив кожен п’ятий респондент (19,7%). Ще 16,5% повідомили, що «значно» впали заробітки у одного або кількох членів сім’ї. Кожен десятий поскаржився, що залишився взагалі без доходу (аналітики «Росгосстрах життя» і науково-технічного центру «Перспектива»).

Більшість російських підприємців, що відносяться до мікро-, малого чи середнього бізнесу не змогли повернутися до повноцінної роботи після путінського «режиму ізоляції». Кожен п’ятий бізнес в Росії закрився назавжди (Торгово-промислова палата (ТПП)).

Майже чверть мільйона (247 тисяч) російських підприємців не пережили режим ізоляції, введений Путіним (віце-спікер Ради Федерації Микола Журавльов).

За іншими даними, через режим ізоляції введений Путіним, в Росії збанкрутували 4,5 млн малих підприємств (це випливає з заяви Уповноваженого з прав людини Тетяни Москалькової).

У РФ з 1 квітня по 20 червня звільнили понад 3,5 млн осіб (Мінпраці).

У компаніях під скорочення потрапило близько 20% персоналу. Крім того, з початку кризи зарплати скоротили 56% опитаних компаній, в середньому фонд оплати праці зменшився на 28% (директор департаменту аналітичних бізнес-рішень).

Ось така вона, «могутня та щаслива» Росія, у простих цифрах. Росія, до якої так прагнуть ватажки окупованого Донецька та Луганська. Источник: https://censor.net/ru/b3243771

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини світу, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: