Із 21 січня змінилася вартість послуги із водопостачання та водовідведення, які надає КП «Тернопільводоканал». Для споживачів вона зросла більше ніж на дві з половиною гривні. Раніше тернополяни платили за воду 27,34 гривні за кубометр, тепер будуть платити 30,02 гривні.

– 20 січня на засіданні Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, була прийнята постанова відповідно до якої переглянуто тариф для нашого підприємства, – розповів Володимир Водовіз, начальник планово-економічного відділу КП «Тернопільводоканал». – Тарифи вступають в дію з наступного дня після публікації інформації про це на офіційному сайті Нацкомісії. Тобто, з 21 січня тернополяни за водопостачання та водовідведення будуть платити на 9,8% більше. Повна вартість послуги становить 30,02 гривні. Попередня ціна була 27,34 гривні. Основними причинами, які вплинули на зростання вартості є те, що у 2021 році зростає вартість електропостачання для нашого підприємства більше, ніж на 25%. Хоча ми постійно знижуємо споживання електроенергії у натуральних одиницях, але вона все одно залишається вагомою статтею витрат у наших тарифах. Також Нацкомісія врахувала те, що у 2021 році підвищується розмір мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму. Ми також повинні на це реагувати, щоб втримати наших працівників. Вагома стаття витрат у тарифі – інвестиційна діяльність. Цього року за співпраці зі Світовим банком ми реалізуємо великі проекти: будівництво станції знезалізнення води, закінчуємо проект по модернізації і реконструкції каналізаційних насосних станцій та інших, які мають на меті покращити якість питної води та наших послуг.

Володимир Водовіз зазначив, що до 21 січня тернополянам рахуватимуть кількість спожитої води за старим тарифом, а з 21 січня – за новим. Якщо упродовж цього року не буде подорожчання електроенергії чи інших факторів, які впливають на необхідність зміни тарифу, то він до кінця 2021-го залишиться на рівні 30,02 гривні.