Тернопільський драмтеатр підраховує втрати через локдаун: сума сягнула уже понад 300 тисяч

Опубліковано:
23 Січня, 2021

Тернопільський обласний драматичний театр імені Тараса Шевченка через локдаун втратив понад 300 тисяч гривень. А збитки за увесь час карантину сягнули майже двох мільйонів гривень. Про це пише Суспільне.

Як зазначає директор театру Борис Репка, уже другий місяць поспіль  у театрі не грають вистав, а репетиції проводять за участю не більше 10 акторів. Найбільш збитковим став початок року. Відтак за період локдауну втрати сягають понад 300 тисяч гривень. Попередньо цю суму планували витратити на ремонти приміщень, нові постановки, декорації, костюми та освітлення.

«Коли до театру йдуть люди, хочуть щось побачити, почути колядки, тому що ми таке ставимо аж до 15 лютого і це наші прибутки. То ви собі можете тільки уявити, якщо одна вистава десь до 30 тисяч, а ми зараз їх не зіграли за період того карантину приблизно 11, то вже можна собі порахувати – 300 тисяч ми вже втратили. А ці гроші, які ми могли заробити, – це нові постановки, запрошення режисерів, декорації костюми, ремонти», – каже Борис Репка.

Коли ж театр працював, то прибуток за рік складав близько трьох мільйонів. Однак з початку року більшість вистав не вдалося провести Також великі витрати йдуть на комунальні послуги. За словами директора, обласна рада не всі кошти виділяє на комунальні послуги. Тому актори за свої гроші, зароблені з вистав, повинні оплачувати 50%  платіжок.

Також через карантинні обмеження театр втрачає глядачів.

«Ми втрачаємо глядача. Тому що люди починають звикати до того, що в театрі цілий місяць не грають. А може в лютому не будуть грати, а може й в березні. Тобто, це така друга проблема», – каже Борис Репка.

Однак поки триває карантин, розповідає Борис Репка, у театрі вирішили провести реконструкцію малої сцени. Для цього використали гроші, зароблені минулого року.

«Тут ми плануємо грати вистави до 70 осіб. Хочемо її зробити більш-менш сучасною, оновлюємо світло. Мусимо зробити і стелю, і підлогу, тільки-но поміняли вікна. На це грошей нам не виділили. Це кошти, які ми заробили в листопаді і в грудні. І ці кошти ми зберегли, закупили пульт, закупили освітлювальну апаратуру, яка нам дуже потрібна, і ще трішки маємо для того, щоби вона була хоча б більш-менш наближена до того сучасного театру, який би мав бути», – розповів Репка.

Ремонт планують завершити до кінця карантину.

Додамо, що в театрі триває підготовка до прем’єрного показу вистави «Одного разу в морзі». Її планують показати 6 лютого. У зв’язку з карантинними вимогами, у виставі задіяні лише дві актриси. Глядачів розсаджуватимуть на безпечній відстані.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #карантин, #локдаун, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #театр, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: