У Тернополі відкрили виставку «Українська революція 1917–1921: регіональний вимір»

Опубліковано:
22 Січня, 2021

Виставку “Українська революція 1917–1921: регіональний вимір” відкрили у музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини. Її підготували до Дня Соборності України. Про це повідомив директор музею Євген Філь.

За його словами, на 15 стендах представлені світлини про Перші українські національно-визвольні змагання на різних етнічних територіях, серед яких Галичина, Волинь, Поділля, Наддніпрянщина. Виставку підготували працівники Українського національного інституту пам’яті.

Євген Філь каже, далі цю виставку експонуватимуть в районних музеях Тернопільщини. Матеріали брали з державних архівів та з особистих архівів істориків.

День Соборності України відзначають 22 січня з 1999 року. У цей день 1919 року проголосили Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #виставка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #революція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: