На будівництво приймально-діагностичного відділення Бережанської лікарні немає коштів: роботи проводять у борг

Опубліковано:
21 Січня, 2021

Виділені кошти на будівництво приймально-діагностичного відділення Бережанської міської лікарні, які мали використати, повернули у держбюджет. Зокрема йдеться про суму у понад п’ять мільйонів гривень. Про це пише Суспільне.

За словами директора лікарні Василь Вридника, на зведення приймально-діагностичного відділення торік виділили 6 мільйонів 800 тисяч гривень. З цієї суми використали мільйон шістсот тисяч гривень. Сам же проєкт будівництва розробляли ти роки тому.

«На початок 2020-го року ми мали готовий проєкт. Ми перші в області провели проєктування. Перші в області ми пройшли технічну експертизу документації і практично в червні готові були почати будівництво приймально-діагностичного відділення», – каже Василь Вридник.

За словами представника компанії забудовника Ігор Табалюка, роботи на об’єкті розпочали всередині листопада. Спершу демонтували частину будівель лікарні, на місці яких зводитимуть відділення.

Однак виділених коштів на будівництва уже не має. Більше п’ять мільйонів гривень, виділених програмою «Велике будівництво», повернули назад до державного бюджету. Наразі роботи з будівництва приймально-діагностичного відділення продовжують, але уже в борг.

Для того, щоб ті кошти назад повернути з державного бюджету, Тернопільська обласна рада звернулася до нардепів.

«Для того, щоб ті кошти назад десь повернути з державного бюджету ми звернулися до народних депутатів України, аби вони на рівні державному звернулись до уряду, щоб ті кошти назад повернути на добудову тих об’єктів. Ми зі свого боку готові сприяти співфінансуванню цих об’єктів, тому що це надзвичайно важливо. Але найважливіше, що громади на місцях готові також співфінансувати», – каже перший заступник голови обласної ради Володимир Болєщук

Додамо, що згідно з проєктом будівництва приймально-діагностичного відділення передбачено: під’їзд швидкої допомоги, кабінети УЗД, фіброскопії, КТ, рентген-кабінету.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #бережанська лікарня, #велике будівництво, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: