COVID-19: на Тернопільщині запрацювали кабінети для проведення щеплень

Опубліковано:
21 Січня, 2021

На базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги облаштували кабінети для проведення щеплень проти COVID-19. Зокрема встановили холодильне обладнання, де зберігатимуть вакцину. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Як  зазначає  начальниця управління охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко,  в  області розгорнули 11  таких кабінетів  для  щеплення. За кожним кабінетом закріплена бригада, яка на першому етапі вакцинації працюватиме на виїзді.  Сама ж вакцину з  кабінету до пацієнта транспортуватимуть у холодильних сумках.

«Перший етап щеплення передбачає вакцинацію безпосередньо медичних працівників, які надають медичну допомогу у стаціонарах хворим на COVID. У нас вакцина зберігатиметься до п’яти діб при температурі 2-4 градуси. Протягом дня, плануємо, що одна бригада може зробити 100 щеплень», – розповідає  медичний директор ЦПМСД Надія Боднар.

Двічі на день працівники кабінету робитимуть контрольні заміри у холодильному обладнанні, а дані документуватимуть.

Додамо, що управління охорони здоров’я продовжує формувати списки осіб, які будуть вакциновані під час першої хвилі, та графік проведення щеплення

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцина, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #щеплення
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: