Як вибрати найкращий камерофон: головні параметри

Опубліковано:
20 Січня, 2021

Сучасні смартфони настільки просунуті, що за якістю фото- й відеознімання мало чи поступаються професійним камерам. Тому обирайте камерофон з огляду на його технічні характеристики. 

Що саме треба врахувати під час купівлі девайса з якісною камерою, дізнаємося у консультантів інтернет-магазину електроніки Stylus.

Діафрагма

Для будь-якої фотокамери найперше – це світло. Чим його більше, тим деталізованіша світлина. Однак оптимальні умови для знімання бувають лише у студіях або в разі професійної фотосесії, там застосовують спеціальні освітлювальні прилади.

Сенсор в змозі отримати необхідну кількість світла навіть у нічний час, та для цього потрібно, щоб отвір в об’єктиві був максимально розширеним. Показник, наскільки розкривається цей отвір, називається “діафрагмою”, “світлосилою”, або “апертурою”. Позначається він літерою f і цифрою через слеш.

Чим менша апертура, тим якісніше зніматиме смартфон при поганому освітленні. Ідеальний приклад якісної діафрагми у смартфоні – Samsung Galaxy Note 10 Lite з показниками тильних камер f/1,7; f/2,4 та f/2,2. До того ж апарат цього бренду гарантує надійну роботу й адекватну швидкодію.

Діагональ матриці

null

Це показник розмірів фотоелемента, на який потрапляє зображення крізь оптику. Матриця накопичує інформацію про знімок, після чого спрямовує її на чіп смартфона, де вона перетворюється на світлину й зберігається у внутрішній пам’яті.

Отже, чим матриця більша, тим краще. Наприклад, один з камерофонів компанії Samsung Galaxy S10 Lite має матрицю розміром 1/2″ – цього цілком достатньо для якісного знімання.

Автофокус

null

Технологія призначена для швидкого фотографування: смартфон на апаратному рівні пристосовує камеру (всі необхідні налаштування) до умов знімання. Автофокус буває трьох типів:

  • контрастний: залежить від кількості світла перед об’єктивом;
  • фазовий: система аналізує кут, під яким світло потрапило на сенсор;
  • лазерний: визначає відстань до об’єкта, після чого передає інформацію на чіп смартфона, який налаштовує камеру. Це найшвидший і найнадійніший тип автофокусу.

Оптична стабілізація

null

OIS придумана для того, щоб фотомодуль у разі руху апарату чи тремтіння рук пересувався плавно за допомогою спеціальних магнітів, це забезпечує якість фото й відеознімання. 

Смартфони з цією технологією, той самий Samsung Galaxy Note 10 5G, має переваги над іншими приладами. 

Оптична стабілізація дає:

  • збільшення витримки. Таким чином камера отримує більше світла й робить якісний знімок навіть в умовах поганого освітлення;
  • фотографування та відеознімання в русі. Завдяки технології можна знімати з машини або велосипеда, їдучи по нерівній місцевості, й отримувати чіткі світлини без ефекту розпливчатості.

Консультанти Stylus перелічили основні вимоги до камери, на які слід звернути увагу. Інші параметри є вже другорядними.

Головне пам’ятати: якщо камерофон якісний, значить, у нього велика діафрагма й матриця (кількість мегапікселів не має жодного значення), як і потужний фотоспалах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вибір, #камерафон, #порада
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: