Тернополяни можуть повернути на місце знищений Парафіяльний костел

20.01.2021 13:58   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

Завдяки сучасним технологіям тернополяни можуть повернути знищений Парафіяльний костел у центрі міста. Таке відео сконструював дизайнер Павло Цицорін та розмістив на своїй інстаграм-сторінці ankord_c.

За словами автора, модель костелу він робив самотужки. Над проєктом чоловік працював доволі довго.

Так на відео видно, як бронзовий макет Парафіяльного костелу, що його встановили через дорогу від ЦУМу, можна скопіювати та збільшити. І завдяки сучасним технологіям замість універмагу, на своєму законному місці, можна розмістити зруйнований Парафіяльний костел.

Додамо, що Парафіяльний костел у Тернополі був зруйнований. Спочатку зняли вежу, хоч і довго не вдавалося цього зробити. А 1954 року в місті кілька днів лунали вибухи — підривали парафіяльний костел. У 1959 році до річниці жовтневого перевороту на цьому місці відкрили універмаг. Багато що із внутрішнього оздоблення костелу вивезли до Польщі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі