В'язням Тернопільщини не надають медичне обслуговування у нічний час

Відсутність цілодобового чергування медиків, неналежне забезпечення окремими кабінетами для медичного огляду, недотримання огляду новоприбулим засудженим – такі порушення виявили працівники Тернопільської обласної прокуратури при перевірці медичного обслуговування в’язнів.

З’ясовано, що у Чортківській міській медичній частині №26 фактично не передбачено цілодобове чергування медпрацівників. Воно відбувається лише упродовж робочого дня, а в позаробочий час, у разі погіршення стану здоров’я в’язнів, немає можливості вчасно надати необхідну допомогу ув’язненим, що суперечить принципам охорони здоров’я, передбаченими чинним законодавством.

Медична частина установи не забезпечена усіма необхідними кабінетами: немає окремого інфекційного ізолятора для хворих з кишковими інфекціями, окремої палати-ізолятора для тримання осіб з психічними розладами, туберкульозного та фізіотерапевтичного кабінетів, приміщення очікування прийому.

Також, в порушення вимог законодавчих актів, лікарська допомога засудженим до довічного позбавлення волі нерідко надається не безпосередньо в камері сектора УВП, а в кабінеті долікарського прийому медичної частини. Це ставить під загрозу безпеку самих медиків.

Медичні працівники Чортківської міської медчастини № 26 не завжди дотримуються добового терміну проведення медичного огляду новоприбулим засудженим та ув’язненим. Перевіркою виявлено, що 21.09.2020 до УВП № 26 засудженого до довічного позбавлення волі доставили  для відбування покарання у секторі максимального рівня безпеки Проте медперсонал провів первинний огляд цього засудженого лише через місяць, іншого – більш , ніж через 60 дні.

За результатами виявлених обласною прокуратурою порушень до дисциплінарної відповідальності притягнуто винну службову особу установи.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі