У Тернополі будують станцію для знезалізнення води

Опубліковано:
19 Січня, 2021

У Тернополі триває будівництво станції знезалізнення води та реконструкції діючої насосної станції. Будівельні роботи планують завершити цього року. Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Як зазначає директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма, реконструкція насосної станції, що подає воду для потреб близько 75% населення міста, та зведення станції знезалізнення суттєво вплине на покращення якості води у місті.

«Важливо, що усе нове обладнання буде оснащене автоматичною сучасною системою управління, а на самій станцій знезалізнення буде запроваджено новий метод знезараження води, який лише починає впроваджуватися в Україні, – знезараження змішаними оксидантами, що виробляються американською компанією. У порівнянні зі звичайним хлором, змішані оксиданти в такій же кількості й за той самий час забезпечують більш ретельне й швидке усунення більшого числа мікроорганізмів, та мають кращі смакові характеристики й запах, а також ефективно видаляють і надалі не дають утворюватися біообростанням у резервуарах зберігання води й трубопроводах», – каже Володимир Кузьма.

Уже провели тендерні процедури та розробили проєктну документацію. Саме ж будівництво проводитиметься в рамках реалізації другого проєкту розвитку міської інфраструктури, що фінансується Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вода, #знезалізнення води, #насосна станція, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: