Голова Бучацької ОТГ в одному документі зробив майже три десятки помилок

Опубліковано:
18 Січня, 2021

У суботу, 16 січня, в Україні набули чинності окремі норми закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної», зокрема мовою обслуговування споживачів має бути державна – українська.

Однак, схоже, керівництву та окремим депутатам Бучацької міської ради варто ще добре попрацювати над правилами правопису. Такий висновок можна зробити, судячи із світлини, яку оприлюднив у Facebook Олег Грицак.

Так, документ, який підготували голова Бучацької ОТГ Віталій Фреяк, заступник голови Сурм’як, секретар виконкому Мариняк, рясніє помилками.

– «Людина, яка знає українські слова, ще не знає мови»… Сьогодні набрав законної сили Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Відповідно до статті 9 згаданого Закону депутати місцевих рад та посадові особи органів місцевого самоврядування зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків. Нещодавно отримав від Бучацької міської ради відповідь на моє депутатське звернення щодо реорганізації сільських рад на території об’єднаної громади. Після ознайомлення з цією відповіддю у мене з’явилася ідея необхідності перевірки знань української мови серед депутатів та керівництва Бучацької міської ради, бо після прочитаного закралися дуже великі сумніви в їхньому «володінні» державною мовою. До речі, таку грандіозну відповідь готували аж троє – заступник голови Сурм’як, секретар виконкому Мариняк і сам голова Фреяк, – написав депутат Бучацької міської ради від партії «Довіра» Олег Грицак.

Автор допису також зазначив, що у штатний розпис варто ввести ще посаду літературного редактора з справжнім дипломом про вищу освіту.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #документ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #помилка, #тернопіль, #тернопільські новини, #фреяк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: