Мешканка Тернопільщини зафіксували появу рідкісного птаха

Опубліковано:
18 Січня, 2021

На Дністрі поблизу села Печорна Заліщицького району жителька сфотографувала рідкісного птаха – креха малого. Світлиною жінка поділилася у соціальних мережах

«Цей птах надовго пірнав під воду. Фотографія не дуже чітка, навіть для моєї техніки, то було дуже далеко. Але факт залишається фактом», – йдеться у повідомленні.

В коментарях Олександр Вікирчак зазначає, що це перша відомо підтверджена зустріч креха малого в Національно природному парку «Дністровський каньйон» з часу його існування.

Сам же птах є пролітним в Україні. Під час міграцій трапляється на всій території; регулярно зимує вздовж морського узбережжя, на Дніпрі, Дунаї та Сіверському Дінці, інколи спостерігається в зимовий період на інших водоймах в глибині суходолу, які не замерзають.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дністер, #Заліщики, #крех малий, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #птах, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: