У Тернополі запрацював пересувний цілодобовий пункт обігріву

Опубліковано:
17 Січня, 2021

У Тернополі запрацював пересувний цілодобовий пункт обігріву. Його рятувальники розгорнули в парку ім. Тараса Шевченка на вулиці Білецькій. Про це повідомила речниця пожежно-рятувальної служби області Ірина Крупа.

За її словами, в автомобілі чергує двоє рятувальників та троє волонтерів Червоного Хреста. Один із них Роман Радійовський розповів, чергує з 9 години. Каже, поки що у пункт обігріву ніхто не звертався.

“Готуємо чай, каву і при потребі надаємо першу допомогу. При охолоджені є такий розповсюджений міф, що потрібно пити алкоголь. Насправді його пити не можна, бо він має оманливу дію. Ми зігріваємо кінцівку, якщо бачимо, що це серйозно, то викликаємо екстрену меддопомогу”, – каже волонтер Роман Радійовський.

Рятувальник Сергій Мандзій розповів, що пункт обігріву розрахований на 7 осіб:

“Даний пункт обладнаний пічкою буржуйкою, яка опалюється дровами. Є умивальник, чай, печиво, кава, цукор, дезінфікуючі розчини, маски захисні. Тут заведене світло, можна телефон підзарядити мобільний”.

Рішення про облаштування в Тернополі цілодобового пункту обігріву прийняли на засіданні місцевої комісії з надзвичайних ситуацій.

“Ми надали техніку, працюють наші люди, а решту на себе взяла міська рада. Там той самий чай, цукор йде від управління соціального захисту, плюс Червоний Хрест також до цього долучився”, – каже Мандзій.

Загалом, в області є 235 стаціонарних пунктів обігріву. Про це розповіла речниця облдержадміністрації Ганна Василенко. За її словами, вони запрацювали з 15 січня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #мороз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рятувальник, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: