Вдосконалити режим роботи світлофора на одній з вулиць просять тернополяни

Опубліковано:
17 Січня, 2021

«Зміна схеми роботи світлофора на вулиці Руської на переході між Гідропарком і парком iм. Шевченка», – таку петицію у єдиному реєстрі місцевих петицій зареєстрував Сергій Солтис. Зокрема, у тексті петиції йдеться:

«На даний момент, схема роботи світлофорів на переході між парками Гідропарк і iм. Шевченка (до Надставної церкви) наступна:

Світлофор червоний для пішоходів (поки йде рух автомобілів по вулиці Руській) – 80 секунд. Після цього світлофор для пішоходів перемикається на зелений. Одночасно з цим, світлофор на вулиці Танцорова відкриває рух для автомобілів в сторону району Дружба. Обидва світлофори показують зелене світло протягом 20 секунд.

Проблема: і пішоходи через вулицю Руська, і водії, що повертають з Танцорова, намагаються перетнути одну і ту ж ділянку дороги одночасно, причому поспішають вкластися у відведений час. Що нерідко призводить до ситуацій, коли потік машин не пропускає пішоходів, або створюються небезпечні для життя ситуації. Все ускладнюється при наявності пішоходів з дитячими колясками, собаками або велосипедами – важко своєчасно відреагувати на небезпечне наближення автомобіля.

Пропоноване рішення: змінити схему роботи світлофорів наступним чином.

Зелений для руху автомобілів по вулиці Руській – 60 секунд: червоний на пішохідному переході, червоний на вулиці Танцорова. Потім перемикання на червоне для автомобілів на вулиці Руська, продовжуєтся червоний для автомобілів на вулиці Танцорова і перемикання на зелений для пішоходів на переході між парками – 20 секунд. Після цього перемикання на червоне для пішоходів між парками, триває червоний для автомобілів на вулиці Руській, і перемикається на зелений для автомобілів на вулиці Танцорова – 20 секунд. Після цього схема повторюється.

Цифри наведені для довідки: час роботи світлофорів може варіюватися відповідно до потреб пропускної здатності дороги i кiлькостi пiшоходiв.

Дане рішення дозволяє найбільш дешево і швидко вирішити проблему, на відміну від встановлення камер, призначення патруля або будівництва підземного переходу, хоч і не виключає перерахованих заходів в якості додаткових», – зазначає автор.

Нагадаємо, щоб цю петицію розглянули у міській  раді – за 30 днів вона має зібрати 300 підписів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #петиція, #світлофор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: