Правоохоронці затримали помічника лісничого, який вимагав у жителя Тернопільщини 60 000 грн. За отримані кошти чоловік мав реалізувати деревину поза обліком. Про це повідомляє інтернет-портал «СтопКор».

Як встановили під час слідства, працівник ДП «Тернопільське лісове господарство» вимагав у жителя Тернопільщини 60 000 грн за відпуск деревини поза обліком, за видачу документів на деревину із нижчим сортом та безперешкодний вивіз її з території ввіреної йому ділянки лісництва. При отриманні частини неправомірної вигоди в сумі 22 500 грн помічника лісничого затримано

Додамо, що у галузі лісництва на Тернопільщині уже не вперше виникає скандал. Зокрема, посадовці лісового і мисливського господарства декларують шалені статки, а місцеві розповідають про нахабні корупційні схеми.

У злочинній діяльності вони підозрюють очільника Тернопільського обласного управління лісового і мисливського господарства Олега Яремка.

Зокрема, лісівники Тернопільщини неодноразово зверталися до голови Державного агентства лісового та мисливського господарства Заблоцького, Тернопільської ОДА, Тернопільської обласної ради та народних депутатів України з повідомленнями щодо надскладної ситуації, в якій опинилися лісові господарства регіону через менеджмент Яремка.

За їхньою інформацією, під проводом Олега Яремка з травня 2018 року здійснювався експорт деревини до країн Європи. Сировину продавали через так звані фірми-«прокладки» великим деревообробним споживачам Румунії, Словаччини, Польщі. За це Яремко нібито щомісяця отримував «відкати» від 3 до 5 євро за кубометр деревини, тобто до 10 тисяч євро на місяць.

Після закриття експорту, щоб не втрачати «ліві» прибутки, очільник Тернопільського обласного управління лісового і мисливського господарства примусив керівників держпідприємств укласти угоду з фірмою «РРP трейдінг» на постачання щепи технологічної в Румунію попри очевидну збитковість таких контрактів для ДП. Натомість усіх, хто не хоче забезпечувати корупційні потоки, Яремко шантажує дисциплінарними покараннями та звільненням з роботи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #дерева, #ліс, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: