Світлій пам’яті теребовлянки Олександри Розвадовської присвячується

Опубліковано:
14 Січня, 2021

З великим жалем сповіщаємо, що 13 січня 2021 року пізно ввечері спочила в Бозі дуже хороша людина, громадська активістка, поетеса та композитор. Незадовго до того жінка тяжко перенесла «ковід», її організм був ослабленим і скоріше всього хвороба дала ускладнення на інші системи органів… Її з дитинства всі кликали пестливо Лесуня, Лесунька і дійсно вона була ніжною та уважно мамою своїй єдиній донечці Лідії, добрим товаришем друзям.

Народилася Леся в м. Теребовля, Тернопільської області на самий Святвечір, 6 січня 1955 року, в родині фотографів-митців, яких й досі не забула вся Теребовлянщина. Навчалася Леся в міській СШ № 1, була і там активісткою, добрим товаришем однокласникам, з яких багатьом допомагала по навчанню і, зокрема з математики. Поряд вчилася та закінчила музичну школу з класу фортепіано. Напевно саме там в неї піднявся талант до музики, даний Богом. Далі був на її життєвому шляху Львівський торгово-економічний інститут, а в саме це місто вона була просто закохана. Більше 20 років пані Леся пропрацювала в торгівлі, але все таки життєвим стержнем була в неї творчість до віршування, до складання віршів. Останніх вона написала багато, видала декілька збірок, друкувалася в різних обласних та Всеукраїнських альманахах, газетах. На свої ж вірші Леся писала музику, створювала пісні, які потім сама й виконувала на різноманітних урочистостях міста, наприклад, на зустрічах в центральній районній бібліотеці, на святах міста, замку тощо. А таку пісню її, як «Пісня про Теребовлю» кожен теребовлянець знає й буде пам’ятати довго ще. В Лесенім серці завжди був Бог, під Його впливом вона творила, мало спала ночами і з під її пера виходили неперевершені вірші та пісні, сповнені любов’ю до рідного міста, краю, людей.

null

Олександра жила й творила, вона сяяла, мов та вифлиємська зоря під якою ж і вродилася. Все, що вона зробила за життя – все це для людей і заради людей.

Однокласники, друзі та знайомі пані Олександри з глибоким сумом висловлюють співчуття родині померлої. Пам’ятаємо, тужимо, не забудемо…

Панахида відбудеться 14 січня 2021 року о 19.00 в помешканні пані Лесі( в зв’язку з карантином, доступ обмежений), похорон 15 січня 2021 року в обідню пору.

Віктор Аверкієв

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Розвадовська, #смерть, #теребовля, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: