У Тернополі презентували виставку до 100-річчя Української революції

Опубліковано:
13 Січня, 2021

У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку до 100-річчя Української революції 1917–1921 рр. Експозицію підготували за сприяння Українського культурного фонду. Про це повідомляє Тернопільський обласний краєзнавчий музей.

На виставці представлені експонати з фондових збірок музею. Серед них фотодокументальні раритети, книги, наукові дослідження, періодика, філателія, оригінальні тематичні листівки, тощо. 

Також можна побачити світлини людей, які брали активну участь у боротьбі за встановлення української влади, героїчно воювали в лавах УГА та в Армії УНР. Серед них А.Дубина з міста Гусятина, М.Петрицький – громадський і політичний діяч з міста Копичинці, Тимотей Старух – комісар ЗУНР в місті Бережани, співголова Трудового Конгресу України, С.Дністрянський – вчений-правник, розробник проєкту Конституції ЗУНР та багато інших.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #100-річчя Української революції, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ОУН, #ОУН-УПА, #тернопіль, #тернопільські новини, #УПА
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: