Задля будівництва північно-східного обходу Тернополя минулого року почали скуповувати земельні ділянки. Кошти на компенсацію громадянам виділив Уряд.

Як повідомляє Служба автомобільних доріг у Тернопільській області, 29 земельних ділянок з 56 вже викуплено. Вони знаходяться на території Байковецької та Великобірківської ОТГ. Процедуру викупу землі проводить Тернопільська ОДА.

«9 ділянок, площею 7,8 га викуплено на місці, де зводитимуть багаторівневу транспортну розв’язку (примикання Північно-східного обходу Тернополя до км 315+629 автошляху М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече). Натомість на місці викуплених 10,9 га (20 ділянок) пролягатиме дорога І технічної категорії з 4 смугами руху», – йдеться у повідомленні Служби автомобільних доріг у Тернопільській області.

Наступним етапом будівництва обходу Тернополя стане оголошення державних закупівель на будівництво дороги та розв’язки на умовах Європейського інвестиційного банку. Тендери будуть міжнародними.

Додамо, що північно-східний обхід Тернополя – автошлях І технічної категорії з 4 смугами руху, будівництво якого дозволить розвантажити вулиці обласного центру від транзитного транспорту та покращити безпеку руху. Він з’єднає населені пункти Шляхтинці та Смиківці і дві міжнародні траси М-19 та М-12. Фінансує будівництво Європейський інвестиційний банк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #земельні ділянки, #земля, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #обхід Тенополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: