Ми підрахуємо свої витрати: підприємці Тернопільщини передадуть свої вимоги Уряду

Опубліковано:
11 Січня, 2021

Сьогодні, 11 січня, під стінами ОДА зібралися підприємці. Люди вимагали скасувати локдаун та дозволити їм працювати. З протестувальниками зустрілися представники облдержадміністрації.

Як зазначив перший заступник голови ОДА Ігор Демянчук, нинішній карантин розроблявся на основі карантину вихідного дня, який ми проходили в грудні і який дав серйозне зниження заражень. Уряд дозволив всім працювати впродовж свят, усі підприємці мали можливість заробити. Усі санітарно-епідеміологічні служби, Міністерство охорони здоров’я і світовий досвід показують, що після свят обов’язково настає зростання заражень, тому зараз впровадження суворіших норм карантину є дуже правильним рішенням і дасть змогу уникнути катастрофи. Всі повинні дотримуватися карантину. А проблемні питання узгодять під час зустрічі керівництва ОДА з власниками бізнесу краю.

«Постанова Кабінету Міністрів є обов’язковою до виконання на всій території країни. Але сьогодні підприємці звернулися до нас зі пропозиціями щодо, скажімо, податкових канікул чи відшкодування витрат за енергоносії. Після емоційних звинувачень ми таки вийшли на діалог та почули конструктивні пропозиції, які ми зможемо відправити уряду. Відтак вирішено, що завтра відбудеться засідання робочої групи при ОДА разом із підприємцями. У ній візьмуть участь представники податкової, поліціянти, фахівці Держпраці. Спільними зусиллями ми сформулюємо пропозиції, які будуть опрацьовані». – зазначає Ігор Дем’янчук.

На засідання підприємці підготують свої прохання, розповіла представниця ініціативної групи Ольга Шахін.

«У них все конструктивно опишемо. Зокрема, які ми хочемо пільги. Ми підрахуємо свої витрати», – каже Ольга Шахін.

Як додала підприємниця, такі ж звернення передадуть до поліції та зареєструють в міській раді.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #коронавірус, #локдаун, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підприємці, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: