Лікарням Тернопільщини закупили обладнання на 42 мільйони гривень

10.01.2021 10:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Оксана Горобець
Два договори на закупівлю рентген-систем та апаратів для ультразвукової діагностики на 42 млн грн. підписало управління охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації. Куди поїде обладнання?

Згідно офіційної інформації, постачальником в обох випадках стала компанія ТОВ «Медіпрайм».

Так, за умовами першого контракту, на 29,1 млн грн придбають 6 рентгенівських систем моделі Moviplan. При цьому, один апарат коштуватиме 4,85 млн грн. У комплектацію рентгену входитимуть: радіографічний стіл та вертикальна стійка знімків, рентгенівський генератор, плоскопанельний детектор, робочі місця оператора і лікаря та медичний принтер.

Також, вже за іншим договором, управління придбає 7 систем ультразвукової діагностики E-Cube i7 за 12,95 млн грн. Ціна за одиницю — 1,85 млн грн. Це пристрій, який дозволяє проводити дистанційні діагностичні обстеження та сканування внутрішніх органів.

Як повідомляє видання «Наші гроші», в умовах контракту зазначені медзаклади, для яких управління закупило обладнання. Зокрема:

Тернопільська університетська лікарня — одна рентген-система та дві системи для УЗД,

Бережанська центральна міська лікарня — одна рентген-система і система для УЗД,

Кременецька районна лікарня — одна рентген-система і система для УЗД,

Чортківська районна лікарня — одна рентген-система і система для УЗД,

Тернопільська міська лікарня швидкої допомоги — одна рентген-система і система для УЗД,

Тернопільська міська лікарня №2 — одна рентген-система і система для УЗД.

Цікавою є інформація про постачальника. Так, ТОВ «Медіпрайм» зареєстровано у 2017 році, а його теперішній власник – це киянин Тарас Коваль. Раніше фірма належала Вірі Морозенко. За рік до того, як стати власником компанії, Тарас Коваль шукав роботу водія. Як досвід роботи він вказував аналогічну роботу водія-помічника керівника в «Латчбахер Україна» та сімейного водія. Раніше Тарас Коваль був власником ТОВ «Прайм Т-Сервіс», яке заснував у червні 2017 року. Втім вже у травні 2018 року вирішив його ліквідувати. З початку 2020 року ТОВ «Медіпрайм» отримало 251 державне замовлення на 139 млн грн. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі