На Тернопільщині загрозлива ситуація щодо грипу птиці, АЧС та сказу

Опубліковано:
9 Січня, 2021

У Тернополі відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація

На порядку денному розглянули ряд питань, зокрема: епізоотичну ситуацію в Європі та Україні високопатогенного грипу птиці та шляхи запобігання спалахам захворювання на території області; епізоотична ситуація в Україні та області щодо африканської чуми свиней; епізоотична ситуація в області щодо сказу і методи профілактики захворювання.

«Епізоотична ситуація в області щодо високопатогенного грипу птиці, АЧС та сказу є – загрозливо. Тому необхідно посилити контроль за роботою спеціалізованих господарств та проводити роз’яснювальні роботи серед населення щодо методів запобігання спалахів. Керівники ж, у свою чергу, при захворюванні тварин повинні негайно інформувати державну службу ветеринарної медицини», – зазначає Ігор Гайдук.

Під час засідання окрему увагу приділили проблемі сказу тварин та питанням його профілактики. Відтак було прийнято рішення провести вакцинацію від сказу всіх собак і котів, які утримуються на території області. Також проводяться роз’яснювальні роботи серед населення з проблеми сказу та методів його профілактики.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АЧС, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сказ, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: