У Тернополі відкрили найбільшу шопку в країні

08.01.2021 20:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Флейтута

Шопку у церкві апостола Петра в Тернополі визнали найбільшою в Україні. У ній представлено майже 30 мініатюр та більш як сто біблійних персонажів. Про це повідомляє УКРІНФОРМ

Як зазначає ієродиякон храму Юст Гомза, загальна ширина шопки - 50 м, а висота – 30, що на десять метрів більше, ніж торік. Центральний, ключовий об’єкт – відображене селище Вифлеєм, де народився Ісус Христос. Також є й інші біблійні сюжети, що нагадують вірянам історію життя і діяння Спасителя.

Сама ж шопка облаштована у формі діорами - серед численних мініатюр і біблійних персонажів можна побачити фігурки ангелів, ковчег, відтворену Святу вечерю, селище на пагорбі, казкових звірят та птахів. Деякі з фігур – рухомі, підсвічуються різнокольоровим світлом та супроводжуються звуковими ефектами.

Додамо, шопку у церкві апостола Петра встановлюють уже 15- й рік поспіль. Цьогоріч шопка діятиме до Стрітення - 15 лютого.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі