Зниження показників захворюваності не повинні нівелювати серйозність коронавірусної небезпеки, –  голова Тернопільської ОДА

Опубліковано:
9 Січня, 2021

Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш розповів про нові карантинні обмеження, що діятимуть від сьогодні на території України.

Весь минулий тиждень соцмережі обговорювали, введуть їх чи ні, посилять, перенесуть чи скасують. І ми постійно наголошували на тому, що ситуація з COVID в країні розвивається, згідно з прогнозами, – йдеться у повідомленні голови ОДА на його сторінці у фуйсбуку.

Зменшення кількості хворих у попередній період було прогнозоване РНБО і стало можливим завдяки впровадженим карантинним заходам, зокрема й карантину вихідного дня. Попри заяви окремих скептиків, обмеження дали очікуваний результат. Але надалі спеціалісти прогнозують зростання захворюваності на COVID, тому нам зараз важливо локалізувати інфекцію.

6 січня у світі зареєстровано рекордну добову кількість випадків коронавірусної хвороби – 781 833. Тому статистичні цифри на Тернопільщині не повинні вводити в оману та нівелювати серйозність коронавірусної небезпеки. На жаль, хвороба не відступає.

Цей карантин пом’якшений і не такий жорсткий, як весняний локдаун. Він стосується здебільшого тих сфер життєдіяльності, де найвищий ризик поширення інфекції. Поряд з тим, працюватимуть громадський транспорт, стратегічні підприємства, дитячі садочки, магазини, які продають продукти харчування, засоби гігієни та побутову хімію. Кафе та ресторани працюватимуть на винос.

Закликаю усіх бути відповідальними і ретельно дотримуватися карантинних заходів. У світле свято Різдва давайте не забувати, що найвищим проявом любові є турбота один про одного.

Держава потурбувалась про малий та середній бізнес під час карантину. Тисячі підприємців отримали компенсацію у 8 тисяч гривень через втрачений прибуток у період зимового локдауну. Тернопільщина увійшла у ТОП- 5 регіонів України за співвідношенням укладених договорів у рамках “Державної програми доступних кредитів 5-7-9” до зареєстрованих у регіоні малих та середніх підприємств. Таким чином Уряд робить все можливе, аби взяти на себе частину збитків бізнесу нашої області.

Впевнений, спільними зусиллями ми вбережемо наших громадян від вірусної небезпеки, – наголосив Володимир Труш.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Володимир Труш, #карантин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: