У соцмережі показали як виглядала Площа Ринок в Бережанах у кінці ХІХ століття

07.01.2021 21:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

У мережі Facebook показали як виглядала Площа Ринок в Бережанах у кінці ХІХ – на початку ХХ століть. Розглянути, які виглядала центральна частина мста можна на світлинах, які опублікував Михайло Музичка:

«Площа Ринок бачила чимало армій з різних епох і воєн. Сьогодні до вашої уваги два цікавих фото кінця ХІХ - початку ХХ століть.

Перше фото присвячене військовому параду, проведеному в Бережанах 1899 р. 9 драгунським Полком цісарсько-королівської кавалерії Австро-Угорщини імені ерцгерцога Альбрехта. На момент 1914 року у полку служило 29% українців.

Друге фото датоване 1917 роком, де на марші у центрі міста бачимо «німецьких гусарів смерті» Todeshusaren з 1 або ж 2 лейб-гусарського полку Пруської армії, що несли службу на Східному фронті Першої світової війни», - пише Михайло Музичка.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі